Месецът на финалите на WINBET продължава с финала за Купата на България. За първи път в историята си, Арда ще спори за отличието на ст. „Васил Левски”. Като символичен домакин тимът от Кърджали „посреща” ЦСКА, които загубиха преди година след дузпи от Локомотив Пловдив и не са вдигали никакъв трофей вече пет сезона.

А за да бъде удоволствието от финала още по-пълно WINBET ви предлага и специалната си  промоция. Всеки регистриран потребител на платформата winbet.bg, който направи залог НА ЖИВО на стойност поне 20 лв. по време на мача, при коефициент поне 1.30, ще получи бонус 20 лв. за залог на бъдещи спортни събития. Бонусът ще бъде изплатен до 24 часа след приключване на мача. А ако се включите със залог НА ЖИВО на финалите на Лига Европа (26 май) или Шампионската лига (29 май) ще получите и още по-голям допълнителен бонус.

По някакво странно стечение на обстоятелствата, от началото на века ЦСКА печелят купата на всеки пет години. Взеха я през 2006 г. с победа на финала срещу Черно море. Взеха я пет години по-късно, побеждавайки Славия. И за последно през 2016 г., когато бяха във „В” група, но биха Монтана. Опирайки се на тази последователност, в сряда би следвало да е ден на триумф за най-титулувания български клуб. ЦСКА е фаворит на WINBET за победа във финала и шансовете на „червените” са оценени на 1.45. Евентуалният исторически триумф на Арда е с коефициент 7.80, но не забравяйте, че кърджалии никога не са побеждавали ЦСКА. А тъй като два от последните три финала и половината от 2013-а насам не бяха решени в рамките на 90 минути, може да ви изкуши и предложението „Ще има ли продължение – Да” за 3.60?

По отношение на формата ЦСКА безспорно е за предпочитане. Преди съботната загуба с 0:2 от Локомотив Пд, в която почти всички титуляри бяха в почивка, „червените” се намираха в знаменита серия – четири поредни победи с голова разлика 13:1, в която последователно взеха скалповете на Левски, Арда и Лудогорец.

В същото време Арда не се намира в най-добрия си период. Встрани от поражението в събота с 1:4 в Разград в мач, изигран предимно от футболисти „втора ръка“, тимът от Кърджали има една едва победа в последните си пет срещи.

Според мнозина, в шампионатния мач на „Българския армия” на 3 май ЦСКА изпробва тактиката за сряда. Търпеливо, без излишни рискове, с мисъл и за сигурността. Понеже финалите за Купата на България в последните години не блестят с особена резулттаност (пет гола в последните пет години общо) залогът „Общ брой голове под 2.5” за 1.60 изглежда логичен. Също така „И двата отбора да отбележат гол – Не” при коефициент 1.50. Такъв случай имаше само в един финал след 2015 г. и също така само веднъж в последните пет мача и на ЦСКА, и на Арда.

Но ако сте настроени по-авантюристично можете да помислите върху „ЦСКА да победи на нула – Да” за 2.05, „Продължение&гол – Да” за 5.50 и дори „Ще има ли дузпи – Да” за 6.00. Все пак това бе методът, който определи носителя на купата в две от последните три издания на финалния мач.

*Коефицентите са валидни към 15:00 на 17 май 2021 г. За актуалните коефициенти, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!