Дунав приема Локомотив (Пловдив) от 17:30 часа в исторически мач от 30 кръг на първата шестица на Първа лига. Срещата е историческа за домакините, които за пръв път от 26 години ще приемат мач от елита у дома. За последно това се случва на 1 юни 1991 г., когато "драконите" побеждават Миньор (Перник) с 1:0 пред 2500 зрители на Градския стадион с гол на починалия наскоро Борислав Богомилов–Шивача в 82-ата минута.

Русенци домакинстваха на стадиона в Разград от началото на сезона, но ремонтът на съоръжението в Русе най-после приключи и то получи лиценз от БФС.

Местните фенове очакват с огромен интерес срещата. Тя ще започне с оркестър и мажортеки. Очакват се около 9000 души да се изсипят на Градския стадион и да подкрепят своите любимци в тази среща.

Дунав се намира в добра форма и вкарва гол в последните си 9 двубоя от първенството. На другият полюс е Локомотив (Пловдив). Тимът няма спечелена точка от началото на плейофната фаза. Последната точка, която "смърфовете" взеха навън бе именно срещу Дунав - 1:1 на 10 март.
 

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига