ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА приема Черно море в мач от седмия кръг на efbet Лига. Двубоят започва в 21:15 часа, но при доста интересни обстоятелства, тъй като „армейците“ се намират по-назад в класирането от „моряците“.

Черно море започна кръга като лидер в класирането и именно от такава позиция за първи път в историята гостува на „Българска армия“. Иначе от началото XXI век статистиката помни други четири случая, в които „моряците“ играят с „червените“ в ролята си на по-предно класиран отбор. В тези ситуации балансът сочи предимство на ЦСКА с три победи срещу една загуба.

Последният такъв случай беше през миналото лято. Тогава Черно море отново гостува на „армейците“, намирайки се по-напред в таблицата. „Червените“ спечелиха с 1:0 с гол на защитника Асен Дончев и изпревариха варненци.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро в днешния мач ще може да използва Амос Юга. Един от основните футболисти на „армейците“ беше извън игра един месец заради контузия. В групата ще се завърне и Енес Махмутович, който пропусна последните три срещи заради контузия.

В листата на Ел Маестро за мача може да попадне и Браян Морено. На 22 август БЛИЦ първи съобщи, че колумбиецът е подновил тренировки след продължило четири месеца възстановяване от контузия. Попадането на нападателя в групата зависи от това какви други играчи с паспорти извън ЕС ще влязат в списъка.

МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ЦСКА И ЧЕРНО МОРЕ ПРЕЗ XXI ВЕК,
КОГАТО „МОРЯЦИТЕ“ СА ПО-НАПРЕД В КЛАСИРАНЕТО

22.08.2010 г. ЦСКА – Черно море 1:0
29.07.2019 г. ЦСКА – Черно море 1:3
29.08.2021 г. Черно море – ЦСКА 0:1
25.07.2022 г. ЦСКА – Черно море 1:0

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!