Българският отбор по футбол в зала Гранд Про (Варна) записа историческо постижение, класирайки се за елитния кръг в Шампионската лига по футзал. Варненци заеха второ място в квалификационния турнир в Група 2 в латвийската столица Рига с 6 точки след победи над Иберия Стар (Грузия) с 4:0 (голове на Селсиньо, Славен Новоселац 2 и Марко Костич) и над Рекорд Биелско-Бяла (Полша) с 2:0 (Георги Карагеоргиев и Селсиньо) и поражение от домакина Никарс (Латвия) с 1:4 (Марко Костич).

Така Никарс и Гранд Про завършиха с равен точков актив, но латвийците се класираха на първо място с по-добра голова разлика и по-добри показатели в преките двубои. Двата състава продължават в елитния кръг на 16-е най-добри в Европа по-късно през годината. Отборите ще бъдат разделени в четири групи, като победителите от тях ще се класират за финалната четворка, която в края на април ще определи новия шампион на Стария континент по футзал.

Съставът на Гранд Про:
Исмет Хаджиев, Костадин Иванов - Марата, Христо Димитров, Марко Костич, Йован Станкович, Славен Новоселац, Селсиньо, Паулиньо, Димитър Кръстев, Даниел Димов, Георги Карагеоргиев, Димитър Пантев - играещ треньор