Очакваното с голям интерес дерби на град Твърдица между ФК Балкан и ОФК Твърдица завърши без победител - 1:1. Срещата беше от петия кръг на сливенската областна група, в която лидер с пълен актив от 15 точки е ФК Кортен.

Дербито Балкан - ОФК Твърдица остава в историята като първият сблъсък между два твърдишки отбора. Арена на битката беше стадионът в село Сборище, тъй като реконструкцията на модерната твърдишка арена не е завършена напълно. Много скоро предстои официалното откриване на бижуто в китното подбалканско градче.

На мача в Сборище символичният домакин Балкан се радваше на мощна подкрепа от... покрива на съблекалнята. Там места бяха заели 30-ина зрители, които с бира в ръка гледаха от високо футболната битка. Всъщност качеството не беше кой знае какво, ясно заради лошия терен. През целия мач преобладаваха грубостите, имаше много нерви и накъсвания на играта с нарушения. Лошо впечатление направиха грозните обиди и закани между градските съперници.

В по-голямата част от двубоя балканци надиграваха противника. Домакинският натиск даде резултат в началните минути, когато Деян Славов откри, засичайки по перфектен начин с глава центрираната топка - 1:0. Изравнителното попадение за ОФК Твърдица реализира появилият се на смяна през втората част Мариян Илиев. Той се разписа за 1:1 с майсторско изпълнение на фаул от около 30 метра, а малко по-късно можеше да донесе и победата на тима си. Балканци също пропуснаха няколко изгодни ситуации срещу вратаря, известен като Дочкина. Именно заради по-късното пристигане на стража на ОФК Твърдица се забави началото на дербито.

"Дочкина явно си мислеше, че ще играем на бижуто в Твърдица и по-късно е разбрал, че трябва да пази в село Сборище", шегуваха се запалянковците, сред които течеше залог дали един от най-сърцатите играчи на Балкан - Иван Иванов - Сокола, ще спази традицията и ще си изкара червен картон, което беше на път за малко да се случи.

След равенството голяма част от главните герои в историческото дерби купонясваха до ранни зори в дискотеката в Твърдица, която е собственост на един от футболистите на Балкан - раздалият се от първата до последната минута Марио Динев.

Още от сега в Твърдица с нетърпение се очаква второто издание на битката между Балкан и ОФК, която ще се състои на модерния стадион, който има трибуна с козирка и 2800 седящи места.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ