Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ново сдружение на футболните привърженици беше учредено днес. В основата са грандовете ЦСКА и “Левски”. Организатор на събитието стана бившият служител на “Левски” и настоящ на БФС елена Ваташка. Тя ще бъде координатор между футболната централа и новото сдружение.

“Това сдружение е в процес на регистрация. Учредители сме 7 физически лица. Ще предложим на всички фенклубове в “А” и “Б” група по 2-3 представители да участват в сдружението, няма да правим деление на малки и големи клубове. Ето, днес сред нас е представител на Пирин, който не е в професионалния футбол, но за нас това няма значение. Искаме обединение”, заяви Ваташка.

“Една от целите на това сдружение е да има по-голяма подкрепа към националния отбор на България. Много важно за нас е да има един главен координатор от страна на органите на реда, който да е наясно с нуждите на привържениците и със средствата за хореография", заяви председателят на феновете на “Левски” Владимир Владимиров-Гугутката.

“Всеки, който е тръгнал срещу феновете, не е спечелил тази война. Нека се вслушват в нас”, призова шефът на феновете на “Ботев” (Пловдив) Божидар Божилов.

“Това е полезно за ЦСКА, полезно е и за “Левски”. Онези, които притежават акциите, нито притежават верността, предаността, чувствата ни. Ние сме верни на това, което ни е закарало за първи път на стадиона, верни сме на нашата песен и на онзи, който заслужава. Ние не искаме да управляваме, а да подкрепяме. Искаме да победи нашият любим отбор, да отидем на добър, европейски приветлив стадион. Хора, бройте ни за живи, защото иначе ще съжалявате. Знайте, че сме заедно, защото ни писна. Ще бъдем заедно и догодина. Казваме ви това, за да не стане късно”, заяви председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето, обръщайки се към държавата.

"Не мога да осъзная, защо медиите насаждат този образ на футболния привърженик. Защо се говори само за кървища и насилие и лоши фенове? Защо не се дискутират мачовете, които отблъскват публиката от стадиона, а се коментират деянията на единици фенове? Повече от една година работим с юристи от фенклубовете на "Левски", "Ботев" и ЦСКА. Изготвили сме стотици страници материал с предложения. Един закон е добър, когато се изпълнява. Не може една пиратка, която има шумов ефект да бъде сложена под един знаменател със самоделна бомба, която може да убие човек. Не може да бъде забранено на едно 16-годишно дете да гледа футбол, когато то не иска да гледа спринцовки в двора на училището", допълни още Дучето./БЛИЦ