Младежкият национал Иван Вълчанов ще бъде под сериозно наблюдение по време на европейската квалификация с Шотландия на 31 май. Срещата в Ловеч започва в 19:30 часа и ще бъде предавана по БНТ Свят.
 
Специално заради халфа на Монтана, напомнящ по ръст и стил на легендарния германец Томас Хеслер, в деня на мача пристига Кристиано Джарета. Той не е скаут от системата на някой клуб, а техническият директор на италианския Новара.
 
Джарета със сигурност е едно от най-сериозните имена във футбола в Италия и когато той присъства лично се приема, че ситуацията е извънредно сериозна.
 
Преди година, като играч на Чавдар (Етрополе), Вълчанов получи тежка контузия в мач срещу Малеш (Микрево), претърпя операция в Барселона и дълго време бе възстановяван.
 
Роденият на 28 септември 1991 г. играч е продукт на академия "Христо Стоичков" в Етрополе, капитан е на отбора-шампион на България на старша възраст.
 
През тази пролет, след възстановяването си Иван отиде в Монтана и постепенно навлезе в познатия си стил. На 19 май срещу Славия, в София, със сигурност предизвика интереса на специалистите по трибуните с отличната си игра.
 
Преди 20 дни Новара привлече в своята академия защитника Алеко Алеков, роден 1996 година, именно от Етрополе. Показателно за нивото на състезателя е, че седмица след него в Новара акостираха за тестове двама национали от “Левски”, родени 1995 година, но бяха отпратени, без позитив в оценката.
 
Джарета ще наблюдава Иван Вълчанов с идеята за първия отбор на Новара. Тимът изпадна от Серия “А”, но все още не е съвсем ясно дали ще играе в Серия “Б”. Работата е там, че може да остане в елита, заради поредния корупционен скандал в италианския футбол и предстоящите тежки наказания на други тимове, включително изхвърляне при аматьорите.
 
Чавдар (Етрополе) ще домакинства на високия гост. Припомняме, че академия "Христо Стоичков" прави кастинг за деца, родени 1999-а и 2000 година на 2 юни от 14:00 часа. Стоичков лично ще прави подбора на играчите.