Световният лидер в производството на химически продукти за строителната индустрия MAPEI се включва в проекта за възраждането на спортната емблема на Русе и един от традиционните футболни клубове в страната – ФК Дунав (Русе). Италианската компания развива търговска дейност в България чрез своето дружество „МАПЕИ БЪЛГАРИЯ“, което има и производствена база в Русе. 

„Имам удоволствието да работя в компания, чието отношение към спорта е свързано с традиции, отговорност и любов, което споделям и аз самия. Мапеи има дългогодишна история свързана с подкрепата на спортове като колоездене, тенис, футбол, волейбол и други. Бил съм многократно на стадиона на Мапеи, където собствения футболен клуб Сасуоло ме е карал да изживея незабравими емоции от италианското Калчо. Това ме е провокирало да търся продължение на същото усещане и в България, да мечтая за клуб, който да бъде асоцииран с бранда Мапеи и в нашата страна. В тази връзка, какво по-логично би могло да бъде желанието ми да се реализира чрез отбора на града, в който се намира заводът на Мапеи България – Дунав Русе. Градът, където 35 наши служители произвеждат висококачествени строителни материали от световен ранг. Пожелавам на отбора и спортно-техническото ръководството на клуба много здраве и сили, да върнат „Дунав Русе” при елитните отбори на България, където повелява традиция, и което съм сигурен, че всички русенци желаят от сърце", коментира управителят на „МАПЕИ България“ Пламен Петров. 

 1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet
    
„За нас е изключителна чест един от топ брандовете в света да подкрепи каузата за възраждането на Дунав. Това е доказателство, че посоката, в която вървим – превръщането на Дунав в чист, прозрачен, автентичен и иновативен футболен клуб, е единствената правилна такава и това ни дава нови сили и мотивация да продължим напред", каза членът на Управителния съвет на Дунав Деян Йорданов. 

През 2008 г. италианската компания допринася за трансформирането на футболния отбор Сасуоло от тим със скромна визитка, в клуб, с който всички на Апенините да се съобразяват. През сезон 2012/2013 Сасуоло печели промоция в Серия „А“, а през 2016-а се класира в евротурнирите.