Италианските футболисти в Ботев искат да скъсат договорите си с клуба заради неплатени заплати, стана ясно вчера. Групата, доведена в Пловдив от треньора Енрико Пичони, вече е наела адвокат от Асоциацията на професионалните футболисти и ще подаде иск до арбитража за разтрогване по вина на клуба, пише “7 дни спорт”.

Професионалните договори на момчетата с Ботев били срещу суми от порядъка на 7000-8000 лева месечно. Не са ги получавали обаче и всичко било само на хартия. Единствените им сигурни приходи от футбола били по италианска линия - оттам получавали компенсации в размер между 1000 и 1500 евро на месец по програма за подпомагане на бивши безработни футболисти, подписали професионални договори срещу ниско заплащане.

Някои от българските играчи на Ботев също имат намерение да си търсят нови отбори. Не е ясно каква ще бъде съдбата на треньора Енрико Пичони. Той не може да напуска страната заради неплатени хотелски услуги в Пловдив. При евентуален разпад на отбора Пичони вероятно ще си търси работа в България./БЛИЦ