Антонио Реки, който бе от т. нар. спонсори на ФК “Шумен 2010” се оказа, че не е в България от три месеца и няма връзка с клуба, съобщи президентът клуба Георги Георгиев пред "Топновини". Антонио Реки, който в края на месец юни, заяви, че е дошъл да инвестира в Шумен се е отказал от това си намерение. Серджио Борго се оказа, че е само мениджър. Според Георгиев организацията в клуба е направена по такъв начин, че работата да върви без Реки.

Енрико Пичони е човекът, който основно е движил голяма част от финансирането на отбора в последните месеци. Пичони е намерил и средствата, които са били необходими за пътуването на отбора до Разлог миналата неделя.

Според президента на клуба Георги Георгиев в Шумен повечето хора пречат на футбола в момента, отколкото помагат. Въпреки, че остана без “италианските си спонсори”, според Георги Георгиев има индикации, че “Шумен” ще се стабилизира финансово. Очаква се тези дни футболистите да получат заплати, като на този етап отборът се запазва и никой няма намерение да напуска. Към отбора от днес се присъединиха още двама италианци. Единият от тях ще е помощник треньор на "Шумен" и се казва Волпи Томазо. Другият е футболист и играе като централен нападател.

Преди три месеца Антонио Реки се представи като инвеститор от Анкона, като тогава каза, че една от основните му дейности е инвестиции във футбола. Реки е избрал да работи в Шумен в конкуренцията на няколко града. Реки и ръководството на ФК “Шумен” трябваше да започват мащабна програма, която основно цели изграждането на детско-юношеска школа и на регионален център за млади футболисти с големи переспективи. В същото време да се създаде силен представителен отбор, с който да се атакува елитния футбол. Срокът за това бе две години. Началният бюджет, който тогава спомена Реки бе 1 млн. за инвестиции в стадиона и мъжкия отбор и детско-юношеската школа. “Първата абонаментна карта на “ФК “Шумен” ще бъде на мое име и ще ми струва 500 хиляди лева”, заяви Реки пред журналисти в края на юни. Това така и не се случи.