Христо Стоичков нападна вече бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов, че не е удържал на думата си във връзка с развитието на спорта в града.
 
“Той излъга десетки деца и родители. Славчо не направи необходимото, за да може малките да се радват на отлични условия и да спортуват”, заяви Камата в предаването “Бодилник” на ТВ7.
 
Стоичков и новият общински съветник на Пловдив Атанас Узунов обявиха, че ще работят за превръщането на Града под тепетата във футболна и спортна столица на България. Двамата допълниха, че ще се борят за изграждането на нов национален стадион в Пловдив.
 
“Влизам в Общински съвет с една-единствена мисъл - да върнем Пловдив като спортна и футболна столица на България. Няма да деля “Ботев” и Локомотив. Разговаряхме на няколко пъти с с Иван Тотев преди да стане кмет. Призовавам всички спортни деятели в Пловдив и всички съграждани да бъдат по-далновидни. Човек, който живее с миналото, няма бъдеще”, каза Атанас Узунов.
 
“Каквото и да стане с националния отбор, нито ще кажа нещо хубаво, нито нещо лошо”, обяви Христо Стоичков по темата за представителния тим на България, като потвърди, че това е затворена страница за него. Камата не пожела да коментира и слуховете, че е вариант за заместник на Борислав Михайлов за поста президент на БФС./БЛИЦ