Много са спортните градове в България, но като че ли Пловдив остава люпилнята на големите български спортисти, отсече Христо Стоичков, след като получи почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Пловдивския университет.
 
“Всички знаем откъде е Стефка Костадинова, откъде е и Николай Бухалов. Много са, няма да изреждам всички, за да не изпусна някого. Заради лошата материална база в Пловдив голяма част от младите спортисти, които са отишли да учат в София, не са се завърнали. Сега с отворено сърце мога да кажа, че младите спортисти ще останат в Пловдив. Спортният комплекс, който ще бъде построен, и прекрасната зала, която ще има Пловдив, ще задържи талантите тук”, категоричен бе Ицо.
 
Той изрази радостта си, че отново е в Пловдивския университет и че има възможността да съдейства за построяването на многофункционален спортен комплекс.
 
“Успяхме да убедим правителството, че Пловдив не трябва да изостава, че трябва да върви напред и да се развива, да има нови зали и стадиони и добра инфраструктура и аз не се съмнявам, че ще е така. Ще направя всичко възможно проектът за спортната зала да бъде завършен, за да може студентите от Пловдивския университет да го ползват”, обеща Камата.