Христо Стоичков връчи в Музея на ЦСКА реплики на двете най-ценни индивидуални награди в кариерата си - "Златната обувка" и "Златната топка", предаде репортер на БЛИЦ от "Армията".

При огромен медиен интерес легендата на българския футбол и Барселона изпълни обещанието си, като по този начин развълнува "червената" общност и най-вече директора на музея Александър Манов.

"Поклон за вас, че изпълнихте обещанието си. Думата е спазена, благодаря ви", сподели Манов.

"В музея има много големи отличия, но "Златната топка" и "Златната обувка" ще бъдат над всичко. Какво да ви кажа за Стоичков? Ицо е вечният, той ще бъде вечен", добави директорът на музея на ЦСКА.

"Бат`Сашо, искрено ти благодаря за това, което си направил за ЦСКА. През 1984 година, когато дойдох тук, благодарение на теб знаех какво е ЦСКА. Тези отличия си ги заслужил. Минаха доста години, откакто ми връчиха двата трофея, никога не съм казвал, че сам съм ги спечелил. Връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на "Златната топка" не е мое. То е за всичките ми колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Някои от тях са тук, видях и бат`Стойо преди малко, други не са сред нас - Симо Манолов, Ването Колев, които дойдоха да ме вземат от Харманли. Благодаря и на бате Стоян Йорданов, на Цецо Атанасов, които бяха до мен, когато тръгвах тук. Впоследствие работих с г-н Пенев, с Петър Жеков, с още една легенда, лека му пръст - Любо Царев", заяви Камата.

"Тази обувка е от времето, когато вкарах 38 гола с ЦСКА. Нека младото поколение минава през музея и да вижда какво сме направили и откъде сме тръгнали", добави Камата.

"След няколко години, когато имаме нов стадион тук, в Борисовата градина, ще имаме специална зала за музей на ЦСКА. Ще бъда щастлив, ако в самото й начало има восъчна фигура на Христо Стоичков", на свой ред отвърна щастливият Сашо Манов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ