Юношите старша възраст на Чавдар (Етрополе) (родени 1991 година) разбиха с 4:1 връстниците си от Левски в първи полуфинал от Републиканското първенство. След края на мача намиращият се в ЮАР на световното първенство Христо Стоичков е разговарял с ръководителите на Чавдар и е предал своите поздрави за успеха. Свидетели твърдят, че в разговора е имало приблизително следната реплика: "По-кротко бе, хора! Така не си бием и кучетата", пише официалният сайт на клуба от Етрополе.

Както е известно, именно в балканското градче се развива “Академия Христо Стоичков”. Реваншът между юношите е на 25 юни (петък) от 18,00 часа на “Герена”. В другия полуфинал играят Видима-Раковски и Черноморец. Севлиевци победиха с 2:1 в първия мач.

Около 1000 зрители на стадиона дълго аплодираха талантливите момчета на Чавдар (Етрополе) и не искаха да напуснат стадиона от възторг. На стадиона присъства президентът и голям приятел на Стоичков – Емил Димитров. Да наблюдава мача бе дошъл и спортният директор на Чавдар – легендарният нападател Спас Джевизов./БЛИЦ