Треньорът на Литекс Христо Стоичков отново нападна Борислав Михайлов.
 
"Мършата във футбола съсипа младите ни футболисти. И аз няма как да съм доволен от нея. Напротив! Не ме питайте за кого говоря, защото много добре знаете”, отсече Стоичков пред журналисти. Камата не пожела да назове името, към когото насочи острието си, но по всичко личеше, че това е Борислав Михайлов.

Стоичков коментира назначението на Даниел Боримиров за спортен директор на “Левски”: “Той е един от символите на българския футбол. Не слагайте неща между нас, които са извън футбола. Такива са и Данчо Лечков, и Наско Сираков, и Любо Пенев. Аз играя със всички мои колеги. Не съм се крил, няма и да се крия! Защото няма от какво. Какви критики да имам към Данчо? Той почти не се вясва в БФС!”

„Ваюши отдавна е получил българско гражданство. Оставам в Ловеч, защото има много лов и голф. Не четете какво пише по вестниците. Аз отдавна съм казал, че на тях верни са им само датите. Аз съм човек на думата, нямам договор с Литекс”, разкри Камата.

“Знам, че ще има задкулисни игри, както винаги е имало. Мен не ме е срам да загубя един мач и не пискам. Въпросът е как ще загубиш – ако паднеш с 3:0 навеждаш главата и си тръгваш. Бил си по-слаб. Ама така както искат те – няма да стане”, добави Стоичков. Той коментира и състоянието на футбола ни в сравнение с този в съседните Румъния и Турция: „Видяхме ги докъде стигнаха в евротурнирите. Каква хубава екипировка имаха, самолети, с чашки, с вилички... И стигнаха до кривата круша. В Румъния работят добре с децата, затова футбола им е много над нашия. Там работят бивши футболисти, които имат достатъчно средства за да живеят, а не да ходят за една бира и две кебапчета, както е тук. Затова в Турция първенството е 100 милиона, а ние се борим за един и нещо.”