Същите тези думи, поставени в заглавието на материала, ги каза Иван Бандаловски след мача Локомотив (Сф) – ЦСКА, игран на 21 ноември миналата година в “Надежда”. Двубоят завърши 2:2 след скандално съдийство на Стефан Спасов-Пастата. Пред камерите и микрофоните Бандаловски говореше по-меко, но малко след като изказа официално мнението си за столичното дерби, юношата на Левски се изцепи пред останалите около него седем-осем фенове на Локо: “Чорбарите са пълни нещастници, само реват, а не се виждат какво представляват.”
 
През пролетта на миналогодишното първенство, когато ЦСКА победи с 5:1 “червено-черните”, Бандаловски беше още по-смел и по-нагъл пред микрофоните. След като се скъса да се заяжда със стоящите на резервната скамейка по време на мача “армейци”, след това Ванката се изтипоса пред телевизионните камери и отсече: “Някакви смешни футболистчета седнали да ми говорят. Тоя Светослав Петров не може да спира топката. Там е пълно с такива като него.  Да се види в огледалото тоя смешник и да говори тогава. Не може този слаб отбор на ЦСКА да ни бие с 5:1. Това е най-слабият отбор, който познавам, и държа на думите си.”
 
Бивши съотборници на Локомотив (Сф) и досега твърдят, че Иван мрази неистово ЦСКА. Причина затова не е само фактът, че е юноша на Левски – той просто е до болка левскар и неведнъж вместо ЦСКА е наричал вечния съперник “чорбари” и “прасета”.
 
Днес същият този Иван Бандаловски е футболист на ЦСКА. Народът е казал, че човек трябва да премерва приказките си, преди да обяви нещо, защото не знае един ден къде ще го заведе съдбата. И тя взе, та си направи пълен майтап със смелчагата, пращайки го там, където той никога не е желал. Потопи го в чорбата, която сам си надроби. И сега – ще, не ще, трябва да си я сърба, за да си вади от нея хляба.
 
Бандаловски няма да е първият и няма да е последният юноша на Левски и огромен симпатизант на “сините”, който облича червената фланелка. Но е единственият, позволил си по такъв гаден начин да обиди официално отбора, след което подписва договор с него.
 
Ако има поне малко морал в себе си, Иван е длъжен да се извини – не само на Светльо Петров, който вече е в Калиакра, но и на клуба ЦСКА. Да го направи смело така както Тодор Янчев постъпи мъжки след  думите, които каза по адрес на Славия след загубата с 0:1. Не че извинението на Бандата, както го наричат, ще бъде откровено. Напротив – ще е изпълнено с фалш, но в крайна сметка прошката е по-добрият вариант. Само не знам с какви очи ще погледне тези, които обяви за смешници...
 
Много ще бъде интересно и как ще реагира Бандаловски при победи на ЦСКА или пък ако отбележи гол. Ще пляска на публиката, ще целува емблемата или ще окичи червено шалче на врата си? След всичките му нападки преди това подобни действия ще са равни на лицемерие.
 
Дано утре или вдругиден, когато му дадат думата като футболист на ЦСКА,  Бандата не пусне изтърканото клише, че като малък е стискал палци за “червените”, макар и да е бил юноша на Левски. Това вече няма да е лицемерие, а безгранична наглост.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ