Българският национал Иван Иванов обяви, че се надява да играе в Шампионската лига с Партизан. Днес бранителят даде пресконференция по повод трансфера си в сръбския гранд. Иванов изрази надежда, че “гробарите” ще се превърнат в трамплин за преминаването му в английски клуб.
 
“Научих, че условията в Сърбия са добри. Предраг Пажин изрази готовност да ми помага. Само трябва да му звънна, когато съм в Белград. Когато отидох в базата на клуба се убедих, че съм направил правилния избор. В Алания ми беше много тежко. В Русия е трудно, хората са много взискателни. Не съм запознат със силата на сръбското първенство, но всички знаят, че Партизан и Цървена звезда са като ЦСКА и “Левски”, заяви Иванов.
 
“Нямам гарантирано титулярно място в новия ми клуб. Трябва да се боря за него. Трябва да уточня няколко детайли с Алания и след това почвам подготовка с Партизан. Искам да играя в Англия и се надявам престоят ми в Сърбия да се окаже трамплин за това”, допълни защитникът на националния отбор.
 
Имам да получавам определена сума пари от ЦСКА. Завел съм дело и се надявам скоро да бъде взето решение. Не е коректно да казвам сумата, ние си знаем", призна Иван Иванов.
 
“Още от януари заявихме на Алания, че Иван няма мотивация да продължи кариерата си в Русия, защото тимът изпадна. Сближих позициите на Алания и Партизан и в началото на тази седмица нещата бяха почти приключили. Вчера пътувахме да финализираме договора и дори присъствахме на един празник на Партизан – четвъртата титла на клуба. Това позволи на Иван да се докосне до целия клуб. От вчера той официално е футболист на Партизан”, коментира агентът на футболиста Емил Данчев.
 
“Договорът е за 3 години. За пари не искам да говоря, но щом има подпис значи и двете страни са удовлетворени. Имаше и по-добри оферти, но не финансите бяха решаващи в случая. Преминаването на български национал в сръбски отбор е значимо събитие. Това е клуб с история и традиции, от където са тръгнали изключителни футболисти. Партизан е с най-добра инфраструктура на Балканите”, допълни Данчев./БЛИЦ