Съперникът на Лудогорец в групите на Шампионската лига - Базел, пристигна в София. Иван Иванов, който е контузен, също дойде с тима в столицата ни. Двубоят от групите е в сряда (22 октомври) от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Очаквам интересен двубой. Лудогорец ще се опита да вземе точки, тъй като се представиха добре. Ние сме дошли за трите точки, защото, ако спечелим, ни се отваря пътя за второто място. Лудогорец придобиха малко повече опит, придобиха самочувствие, изиграха два прекрасни мача. Мислят, че могат да откраднат 3 точки от нас. Мачът ще е интересен. Лудогорец има шанс да ни затрудни, но ние сме по-опитни. Спечелихме срещата с Ливърпул и ще атакуваме второто място. Този път не трябва да изпускаме точки, които да ни попречат да отидем във втората фаза", каза Иван Иванов на летище София.

На въпрос в Базел подготвени ли са добре за Лудогорец, националът заяви: "Само преди една година Базел игра срещу Лудогорец. Нямам толкова допир със съотборниците си, тъй като ходя по веднъж на стадиона. Може би сега повече ще си поговорим. Говорих с треньорите, изненадани са от отбора на Лудогорец. Казаха, че разполагат с добри футболисти и аргументи."

„Базел е фаворит за второто място. За Лудогорец казах, че имат болни амбиции за второто място. Не ги подценявам, изключително добър отбор са, това, което правят за България, е супер. За мен трябва да гледат по-сериозно на това, което правят в шампионата, а тези мачове са за престиж, опит, натрупване на самочувствие и догодина да имат по-високи цели“, допълни още защитникът.

Той заяви, че мачовете с Лудогорец ще са по-трудни от тези с фаворитите. „Определено срещу Лудогорец ще е по-трудно, защото се водим фаворит. Срещу големите отбори се играе по-лесно. Визирам най-вече английските отбори. Там е най-лесно да се постигне добър резултат. Нашия отбор е малко по-опитен. Мисля, че ще победим 2:1“, завърши футболистът.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа