Българският защитник на Базел Иван Иванов говори пред bTV за това как се чувства в новия си клуб, съжалява ли, че не е отишъл в Серия "А" и какво очаква от световните квалификации с Италия и Малта този месец.

"Винаги съм харесвал Италия, футболът там подхожда на стила ми, но съм убеден, че Базел е правилното място за мен сега. Ето, сега ще играя в Шампионска лига. Не подценявам Верона, тръгнаха добре, желая на Ники Михайлов успех", заяви бранителят.

"Базел не може да се сравнява с ЦСКА или Партизан. Вижте за какво става дума - каква организация, стадион, база, манталитетът е много различен. Момчетата знаят къде се намират, няма сръдни, дисциплината е висока. В България можем само да завиждаме за това. А Партизан, те са на едно ниво с България, там свикнах лесно".

Запитан какви са очакванията му за предстоящата световна квалификация с Италия на 6-и септември, националът отговори: "Надявам се в двата мача да вземем възможно повече точки. Четох интервю на Ивелин Попов, в което казва, че можем да изненадаме Италия. Съгласен съм с него, нищо не пречи това да се случи. Вярвам в момчетата и те си вярват, защо не", завърши Иванов.