Старши треньорът на Локомотив София – Иван Колев, очаквано бе разочарован, след като отборът му загуби с 0:1 у дома от Ботев Враца в първия мач от 6-ия кръг и така допусна втора загуба от началото на сезона.

„Не успяхме да преодолеем тяхната защита, която бе от 8-9 играчи. Получихме злощастен гол в третата минута, стъписаха се играчите, което е нормално. След това загубихме 10-12 мача. Направихме офанзивна смяна и след това, в 90% от времето бяхме в половината на Ботев Враца. Не мога да не отбележа, че в 68-ата минута второто нарушение на играч на Ботев Враца срещу Мони Славчев, което е втори жълт и съответно червен картон. Затова отборът бе ощетен, и то сериозно“, заяви опитният специалист минути след края на мача в столичния квартал „Надежда“.

„Валентин Николов мисля, че няма да бъде все още готов. Не мога да се сърдя на футболистите, опитаха се да дадат всичко от себе си, допуснаха някои неточности, но се стараха и много искаха да победят. 80-90% от времето бяхме в половината на Ботев Враца, но майсторството и късметът не ни достигнаха, за да реализираме“, допълни Иван Колев.

Той коментира и виковете "Оставка" по негов адрес при прибирането му към тунела на стадион "Локомотив": „Тук има трима-четирима хейтъри, на които това са им любимите изрази, който и да е треньорът. Дори отборът да побеждава, те пак викат това. Истинските фенове продължиха да пеят и им благодарим за това, защото те ни стимулират“.

„Не вярвам, че един мач ще повреди терена, освен ако не вали силен дъжд. Теренът ще издържи на мачове и на нас, и на Септември“, завърши треньорът на Локо София по повод терена на стадиона на Локо София.