31-годишният Иван Скерлев е истински боец и придава стабилност на „виолетовата“ защита. Намира време и за включване в атака. Всъщност негов е първият гол на Етър в това първенство, когато на стадион „Ивайло“ откри резултата срещу Левски (Карлово). По същия начин откри и срещу Ботев (Враца), а в последния мач с Локо (Сф) бе с решаваща намеса за втория гол, вкаран от другия централен защитник Симеон Иванов.

„Любимият ми пост е централен защитник, но съм бил и ляв, и десен бек, при това доста време. Още като младежки национал играх десен бек. В „Дунав“ пък цял сезон бях ляв бек“, казва Скерлев пред официалния сайт на лидера във Втора лига.

Роден е на 28 януари 1986 г. в Хасково и е негов юноша. На 18 години е привлечен в Литекс, където е четири сезона. Преотстъпен е от ловчанлии на „Дунав“, където изкарва много успешен сезон с 25 мача и 2 гола. Същата година е повикан в младежкия национален отбор на България, за който дебютира в контролната среща с Македония. 

„Имах предложение от ЦСКА, но не се разбраха за парите. През 2008 г. бях част от Литекс, когато спечелиха Купата на България, а основен футболист беше сегашният ни треньор Станислав Генчев“, казва опитният бранител.

Кариерата му минава после през Любимец, Свиленград, Брестник, Видима-Раковски, от 2012 г. е в Хасково, като става негов капитан. От „Б“ група първия сезон, тимът влиза в елита и още две години капитанът Скерлев е основна фигура на хасковлии в „А“ група. През лятото на 2015 г. е привлечен в Локо (Мз), където бе лидер в отбраната и игра във всичките 15 мача. Раздели се с мездренци заради кризата в клуба и търсеше трансфер в чужбина, а медиите писаха, че интерес към него проявяват няколко отбора от „А” и „Б” група.

Иван Скерлев обаче предпочете да облече виолетовия екип по времето, когато треньор беше Бончо Генчев. С опита и качествата си логично се превръща в основна фигура в отбора.

„Искрено казвам – в Етър се чувствам така, както никога в кариерата си. Напълно сериозно го твърдя. В защита всичко е нормално – щом сме първи, нещата са ясни. Който се доказва на терена, той ще играе“, твърди Скерлев.

Признава, че е нормално да има доста работа в отбрана, но засега той и колегите му се справят. Питаме го за дузпата срещу Септември и споделя, че е имало контакт с нападателя, но извън наказателното поле. „Не ми се връща вече към нея. Трудна ситуация беше, но щом съдията е свирил, няма какво да се коментира“, лаконичен е Иван Скерлев.

Дава си сметка колко сериозни са всички отбори в групата, но е абсолютно убеден, че Етър ще завърши първи. „Целите са ясни. Ако питаш мен – сто процента влизаме, вярвам, че отборът ще завърши на първо място. Всеки мач играем за победа, няма подценяване на никой съперник.“

Защитникът признава, че очаква труден мач с Лудогорец II в понеделник. „Всички са сериозни отбори. Виждате, че два пъти бихме Септември, а загубихме от Левски (Карлово)… Тежък мач очаквам и с Лудогорец. Дори смятам, че навън играем по-силно, отколкото у дома. Но мисля, че ще победим“, завършва Скерлев и си пожелава само да е здрав, да играе редовно, а Етър да влезе в „А“ група.

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА