Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Халфът Иван Стоянов беше един от най-добрите футболисти на Лудогорец в дебюта в Шампионската лига срещу Динамо (Загреб) (1:1). Асът на разградчани асистира за единственото попадение на тима. Стоянов коментира пред БЛИЦ, какво не е достигнало на отбора за победа и какви са шансовете за реванша.

- Иване, как се чувствате след нещастното изравняване в последната минута?

- Яд ни е. Много е кофти, когато нещата се получат по този начин. Цял мач владеехме инициативата, създадохме не малко положения. Вкарахме гол, но за съжаление в последната минута Динамо успя да изравни. Сега се опитваме да мислим за реванша, вместо да се самосъжаляваме. Нищо не е загубено, предстои ни гостуването в Загреб. Стягаме се за нова битка. Отиваме на война в Хърватия и се надявам да преодолеем този съперник.

- Ти имаш мачове в евротурнирите, но за част от съотборниците ти това беше дебют. Имаше ли притеснение сред тях?
- Не. То се видя и на терен. Излязохме без страх, а и нямаше от какво да се боим. През целия мач бяхме по-добрият отбор. Вярно е, че като вкарахме гола се прибрахме назад, да пазим резултата, но това е елемент от играта. Лошото е, че в края допуснахме гола. И все пак 1:1 е добър резултат. Шансовете ни остават, въпреки че вторият мач е в Загреб.

- Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев имаше претенции за две дузпи за вас. Ти как видя ситуациите?

- Не е моя работа да коментирам съдиите. От мен се иска да играя, а ръководството може да дава оценки. Съдията е свирил така, както е преценил ситуациите. Според мен обаче поне едната дузпа беше абсолютно чиста. Но като не е отсъдена, няма какво да направим.

- След жребия се говореше, че Динамо е бил възможно най-тежкият съперник. Сега по-спокойни ли сте, като премина първия мач?
- Да, определено ги изкараха нещо като Реал (Мадрид) или Барселона, но истината е, че съперникът изобщо не е толкова тежък. Да, играе добър футбол, но въпреки това Динамо е напълно преодолим отбор. Дори и след това 1:1 в Разград смятам, че шансовете ни са 50 на 50. Нищо, че ни предстои гостуване в Загреб.

- На какво отдаваш пропуските в нападение, които направихте?
- Случват се такива работи. Който не играе, той не пропуска. Вярно е, че можехме да вкараме повече голове и да решим нещата в наша полза още в Разград, но не го направихме. Сега се надяваме в Загреб да си върнем за пропуските. Като не вкарахме тук, да се разпишем там и да продължим в следващия кръг.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ