Лудогорец и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в контрола, която се игра на стадион „Ангел Кънчев” в Трявна. Светослав Дяков откри резултата в полза на разградчани в 49-ата минута, но 2 минути по-късно Здравко Лазаров възстанови равенството.

Двубоят в Трявна започна с предимство на „смърфовете”, които в първите минути по-често владееха топката, но не създадоха реални голови заплахи пред вратата на съперника си. Лудогорец стигна до гол в 22-ата минута, но той не беше отменен заради засада. След изпълнение от фаул на новото попълнение Иван Стоянов, Барт отклони топката с глава и тя влезе в мрежата, но страничният арбитър бе вдигнал флаг за засада на французина. До края на полувремето нови шансове за Лудогорец пропуснаха Станислав Генчев и Емил Гъргоров.

Четири минути след подновяване на играта Лудогорец откри резултата. След центриране отдясно на Иван Стоянов топката мина през центъра на защитата на Локомотив и стигна до Светльо Дяков, който с добър удар откри резултата. 2 минути след това обаче Здравко Лазаров изравни след точен изстрел от близо. В следващите минути Лудогорец на няколко пъти пропусна да излезе отново напред в резултата./БЛИЦ