Звездата на Пирин Иван Цветков ще напусне отбора през лятото и ще премине в чужбина. Интерес към него има от “Левски”, Литекс, Локо (Сф) и Лудогорец, но нападателят не иска да остава в България. Това заяви треньорът на “орлетата” Костадин Агелов, който бе гост в Актуално студио “Дерби”.

”Нормално водещите отбори да се интересуват от Иван. Неговите амбиции обаче са да отиде да играе в чужбина и чака интересни оферти. Той достигна до такова ниво, че парите не са водещо нещо при него. Основното нещо, което него е удоволствието от играта, с което е за пример към всички по-млади играчи”, разкри Ангелов.

Роденият на 31 август 1979 година нападател е син на легендата на Пирин и бивш треньор на тима Петър Цветков. Той започва в школата на “орлетата” и на 18 години преминава в холандския СК Хееренвеен. В кариерата си е играл за още няколко холандски тима, турския Сивасспор и ФК Хазар (Азер).

През зимата Цветков подсили Пирин. С отличната си игра и осемте гола той е с основна заслуга за спасението на отбора./БЛИЦ