Пирин победи с минималното 1:0 Етър в контрола, играна на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Повторен дебют за "орлетата" направи Иван Цветков, който дори отбеляза победното попадение за домакините. Нападателят бе пуснат пробно без никакви ангажименти към отбора, като в близките дни ще прецени дали да се присъедини към родния си клуб. 31-годишният Цветков за последно бе в азербайджанския Хазар, но в момента е свободен агент.

В 24-ата минута Костадинов центрира перфектно към Цветков, който с плонж поражи мрежата на гостите от Велико Търново - 1:0.

"Орлетата" държаха инициативата, но до по-сериозно положение пред вратата на "виолетовите" така и не се стигна. Втората част продължи с доминация на избраниците на Костадин Ангелов, като в игра влязоха всички резервни състезатели, а единствен Мирослав Ризов изкара пълни 90 минути.

В 72-ата се откри добра възможност за младия Антон Карачанаков, но ударът му от воле прелетя встрани от вратата на Етър.

Секунди преди последния съдийски сигнал домакините удариха греда. Тя бе дело на завърналия се в Пирин Димитър Воденичаров.

Утре "орлетата" ще играят контрола срещу юношите старша възраст на ЦСКА. Проверката е от 11:00 часа на стадиона в село Сливница, близо до Кресна, където отборът на Костадин Ангелов е на подготвителен лагер. В този мач ще бъдат използвани основно по-младите футболисти от формацията на Пирин. В събота "орлетата" ще мерят сили и с Малеш (Микрево). /БЛИЦ
 
ПИРИН - ЕТЪР 1:0
1:0 Иван Цветков (24)

Съставът на Пирин:
Аршинков, Ризов, Коемджиев, Наков, Башлиев, Жуниор, Костадинов, Зехиров, Стойков, Якимов, Цветков (Митев, Дюлгеров, Макенджиев, Михов, Кацимерски, Иванов, Карачанаков, Лулейски, Костов, Воденичаров)