Пирин ще картотекира нападателя Иван Цветков за мача от 18-ия кръг в събота срещу Литекс. Днес 32-годишният футболист официално се обвърза с "орлетата" за 6 месеца.

Утре до обяд хората от бившия му клуб от Азербайджан Хазар (Ленкоран) са обещали да изпратят копие от изтеклия му трудов договор, който да се прикрепи към жълтата карта и да бъде картотекиран в БФС.

По всичко личи, че Иван Цветков ще запише игрови минути срещу шампиона Литекс, тъй като трима нападатели са извън сметките на треньора Костадин Ангелов за този мач. Цветков се включи добре за Пирин още по време на подготвителния период и след негов гол "орлетата" спечелиха контролата с Етър (Велико Търново).

Капитанът Веселин Стойков пропуска двубоя заради натрупани пет жълти картона. Преотстъпеният от ЦСКА Димитър Илиев пък изтърпява наказание от мача с Черно море и също няма да може да играе, пише е-79. Георги Какалов пък получи контузия в началото на седмицата и в момента не тренира.

Днешното занимание на стадион "Христо Ботев" пропусна и Крум Бибишков. Пирин се намира в момента на предпоследното 15-о място в класирането със скромния актив от 11 точки и не е вкусвал победата от 11 септември, когато надделя с 2:1 у дома срещу Локомотив (Сф). /БЛИЦ