Локомотив (София) почти сигурно ще има нов собственик от Нова година. Става въпрос за бившия футболист на "железничарите" и настоящ председател на съвета на директорите на клуба Иван Василев-Бозата. Той изпълнява и длъжността вицепрезидент.

Настоящият бос на Локо (Сф) Николай Гигов няма пари за издръжка на клуба и вече е взел решение да се оттегли, твърди "Тема спорт". Иван Василев обаче е готов да извади 1 милион евро и да придобие собствеността над тима от "Надежда".

Това се очаква да се случи през зимата. Василев е склонен да осигури бюджет от 1,5 милиона лева лични пари на година. Като прибавим към тях приходите от реклами и телевизионни права, той би могъл да достигне 2 милиона лева.

Отдавна се знае, че Бозата минава за един от близките хора на Гигов. През 80-те години Василев бе сред голмайсторите на Локо (Сф). Допринася за класирането на "железничарите" на 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА през 1980-а. Той е и представител за България на италианска парфюмерийна компания.

БЛИЦ ви информира преди време, че и бащата на настоящия халф на Локо (Сф) Байкал Кулаксъзоглу също проявяваше интерес към клуба, но в крайна сметка се е отказал и е решил да продължи да се занимава с бизнес единствено в Швейцария.

1.JPG