Собственикът на Локомотив (София) Иван Василев потвърди готовността си за участие на тима в „Б“ група. Очаква се след отказа на Черноморец (Балчик) „червено-черните“ да получат покана от БФС да попълнят бройката на тимовете във Втора лига до 16.

"На Локомотив (София) му приляга „Б“ група. Това, което направихме като база и ще продължим да правим, историята на клуба и приносът за българския футбол, националните отбори, мисля, че заслужаваме и отговаряме на всички изисквания да сме във Втора лига най-малко. Заявявам го съвсем отговорно. Сега вече топката е във футболния съюз. Аз разчитам на тях да преценят и ако има възможност, да ни поканят. С удоволствие ще приема. Засега не съм разговарял с никого от БФС, нито съм подавал документи. Мисля, че съм готов, а и имам възможностите Локомотив (София) да бъде в „Б“ група. Пак казвам, това е най-малкото, което приляга на този клуб", коментира босът на Локо пред "Тема Спорт".

„Футболисти за „Б“ група ще намерим достатъчно много. Все пак сме Локомотив (София), а не Полски Тръмбеш, без да ги обиждам. Имам визия за бъдещето и развитието на клуба. Боби Михайлов и хората в Изпълкома са разумни хора и ще им бъда много благодарен, ако ни поканят. Това ще бъде една голяма крачка за нас, която ще ни помогне."

"Не сме клуб за „В“ група. За елита ни е рано, аз съм реалист човек. Трябва постепенно да надграждаме и след някоя година, когато сме готови, финансово стабилни, с осветление на стадиона, тогава вече може да мислим за елита, където ни е мястото. И в четвърта дивизия Локомотив (София) е много повече от някои от елита като структура, терени, база. От новия сезон децата ни ще могат да тренират вече на хубави терени", завърши Иван Василев.

Локомотив (София) спечели баража за Югозападната „В“ група след успех над Костинброд, но възможността третият ешелон да бъде прескочен е все по-реална.