Завърналият се в efbet Лигата Локомотив (София) започната предсезонната си подготовка. Мажоритарният собственик на „железничарите“ Иван Василев даде изявление пред медиите, в което обяви седем нови попълнения и посочи целта на „червено-черните“ за новия сезон.

„Дано да се представим добре при завръщането в елита. Пътят, който извървяхме през тези шест години от „А“ окръжна до efbet Лига беше много дълъг и много труден. Реалната цел, предвид много млади футболисти и наши юноши, е да се затвърдим в елита. Локомотив е традиция и любов и мисля, че ще се представим достойно. Локо (София) не е за подценяване. Светльо Петров и Йордан Господинов попълват треньорския щаб, в който остават Христо Коилов и Юли Петков, а Иван Колев си е старши треньор“, заяви Иван Василев.

„Ние не бързаме със селекцията. Имаме седем нови момчета. И от финансова гледна точка и от спортно-техническа имаме претенции, защото все пак това е Локомотив. На всички момчета, които ще ги привлечем и ще останат в нашия клуб, им казах, че изискванията са високи и трябва да се раздават за нашата вярна публика и за Локомотив на 100%“, добави босът на Локо (София).

„Взимаме Раел Лолала от Нефтохимик, Бени Н'Ко от трета дивизия на Франция. Играят нападатели, единият е крило, другият е централен нападател. Стойчо Атанасов е добре познато име. Чипев от Царско село, Христо Иванов от Септември (София). Стефан Гавраилов от Септември и Сашо Любенов, който го броя за наш, защото акостира за трети път на нашия стадион. Той е един от добрите вратари и публиката много го обича“, допълни Василев.

„Очакваме още три-четири нови попълнения. Не бързаме, искаме да вземем класни футболисти, защото до тези млади момчета трябва да имаме и опитни, които да изнесат заедно мачовете в efbet Лига. От основните ни играчи никой не напусна. На Педро и на Матеус им изтекоха договорите. Искахме да ги задържим, но финансовите им претенции бяха такива, че могат да си ги позволят само няколко отбора в България. Не мисля, че качествата им отговарят на финансовите им изисквания.“

„Планираме един лагер, но в момента не мога да кажа. Ще идват футболисти на проби, които трябва да ги видим. Още не сме на 100% готови да ги разкарваме надалеч. По всяка вероятност ще направим една десетдневна подготовка в края на месеца и началото на юли.“

„За съжаление, в момента нямаме средства за осветление. Очакваме областната комисия, за да ни лицензира стадиона и с протокола, който имаме от Министерството на спорта, да може да играем в светлата част на деня, докато ни поставят осветление. Направихме много ремонти, но стадионът е държавен. Надявам се, че Локомотив ще играе в „Надежда“, призна Иван Василев.

Снимки: Антон Узунов