ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Ангел Колев е новият старши треньор на Локомотив (София), съобщи пред БЛИЦ собственикът на "железничарите" Иван Василев. Бизнесменът ще продължи да финансира отбора, който не успя да се върне в елита след загубения бараж от Витоша (Бистрица). Преди дни Локомотив се раздели с Младен Додич, а клубната легенда Ангел Колев заема мястото на сърбина.

"Ангел Колев вече е треньор на отбора. Обсъдихме 3-4 имена и се спряхме на локомотивското. Виктор Михайлов (б.р. - синът на голямата легенда Атанас Михайлов - Начко) ще му бъде помощник. Даваше шанс на момчето да расте, издигаме наши кадри. Дани Белчев ще бъде треньор на вратарите", съобщи Иван Василев пред БЛИЦ.

Припомняме, че Ангел Колев застана начело на Локомотив и преди две години, когато "железничарите" стартираха участие във Втора лига. Впоследствие бе заменен от Явор Вълчинов. Тогава Колев стана спортно-технически директор, а от днес отново е старши треньор.

Иван Василев няма да остави Локомотив с неясна съдба и ще продължи да го финансира. А целта отново е една-единствена - завръщане в елита на родния футбол. Василев обаче се надява да се появи още някой, който да му помага. "Има варианти, готов съм да говоря, ако се появят сериозни хора. Нека да се надгради това, което направихме с екипа ми. Ще бъда най-щастливият човек, ако още някой се появи и помага на Локомотив. Само Веско Стоянов ми помага, от другаде никаква помощ. Трудно е, но засега успяваме да се справяме. Да, не успяхме да се класираме в Първа лига, малшанс. Животът продължава, отново ще гоним първото място", каза Василев.

По повод напускането на някои ключови футболисти, босът на Локомотив обясни: "Демона премина в ЦСКА 1948, обадих му се да му благодаря и да му пожелая успех. Александър Александров отиде в Дунав, с Бранеков също се разделяме. Те не напускат, просто договорите им изтичат."  

Новият-стар треньор Ангел Колев ще изведе Локомотив за първа тренировка от лятната подготовка в понеделник от 17:30 часа. "Договорихме пет контроли, търсим съперник за още една. Работим по селекцията", каза още Иван Василев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Контолите на Локомотив (София): 
30 юни, в Правец: Локомотив (София) - Етър 
7 юли, в София: Локомотив (София) - Ботев (Ихтиман)
14 юли, в Благоевград: Пирин (Бл) - Локомотив (София) 
17 юли: Локомотив (София) - Миньор (Перник)
20 юли, в София: Локомотив (София) - Кариана (Ерден)