Съветникът на Иво Тонев в “Левски” - Иван Вуцов, направи силно изказване пред медиите. Легендата обяви, че Станислав Ангелов правилно е бил отстранен, и посъветва националния селекционер Любослав Пенев да не пуска Емил Гъргоров срещу Дания.

“Ако победим Дания, ще направим голяма крачка към бараж. Дори равен ни удовлетворява. Това е мачът на годината за нас. Любо трябва да знае, че срещу тях с бадеми и фъстъци няма да стане. Трябват биткаджии", категоричен е Вуцов пред Канал 3.

След това съветникът на Иво Тонев коментира отстраняването от отбора на капитана на “Левски” Станислав Ангелов. "Не само с Ангелов, но и с други трябва да се постъпи така. Не говоря за чужденците, защото не ги познавам. Чувал съм, че Станислав започнал да става играещ треньор. Казва кой да играе, кой да се сменя. По-добре е такъв да го отстраниш. Направи ми лошо впечатление и поведението му след изваждането му от игра. Държи се като незаслужено обиден и наказан. А аз мисля, че той е заслужил решението, което взе Илиан. Ще поговоря с него, трябва да се промени", коментира Вуцов.

“Илиан е честно и добронамерено момче. Треньорските му качества не са лоши. Не можа да издържи. Негова слабост в характера му е, че е честолюбив и справедливо гледа на нещата. Чувства вина, че не е направил всичко както трябва. Мисля, че Илиан има качества да води “Левски”. Трябва обаче по-голяма твърдост в характера. Не без значение са и резултатите. Една победа над Черно море ще оправи нещата", сигурен е Вуцов.

Вуцов коментира и разразилия се скандал по време на зимната подготовка, когато си размениха реплики с Илиан Илиев чрез медиите: “Чухме се, уточнихме се. Той разбра, че аз такива неща не съм говорил. Аз най-малко ще бъда опонент и ще критикувам. Мога да критикувам всеки, Батков и други, но най-малко треньора.”