Бившият ръководител на БФС Иван Вуцов обяви в предаването “Тази сутрин” по bTV, че скандалите между Борислав Михайлов и Христо Стоичков, които се разразиха през пролетта, са грозни и само дават повод на медиите повод за спекулации.
 
“Скандалите между Боби и Ицо са грозни. Те трябва да седнат и да се разберат. По този начин само дават повод на медиите да спекулират и да наливат допълнително масло в огъня. Те са добри приятели и сега ще се скарат. Двамата трябва да работят заедно за подобрението на българския футбол. Трябва да се обединят, както го направиха в националния отбор преди години”, заяви бившият футболист и селекционер на националния отбор.

Иван Вуцов коментира и темата за уговорените мачове във футбола. Според него България обаче все още е встрани от засилващата се вълна на манипулации на срещи, за която наскоро говори Томас Лафчис. Бившият президент на “Левски” тогава обяви, че аматьорският спорт е много по-чист от професионалния.
 
"Томас е песимистично настроен. Разбира се, че има разлика между аматьорския и професионалния футбол. Професионалистите се борят за живот, за хляб, аматьорите играят за удоволствие. В професионалния футбол има доста завишени амбиции на хора, които прекаляват в някои работи. Лично считам, че България е малко встрани от тези уговорени мачове и черното тото, за които говори Томас. Ако обаче не се спрат нещата, докато е време, ще се заразим с такива неща", коментира Вуцов.