Любимецът на Сектор "Б" Димитър Иванков за пореден път се врече в любов и вярност на "синята" идея. Вратарят е единственият българин, печелил титлата и купата в Турция, но твърди, че успехите му на "Герена" са му най-скъпи.

"Знаете, че съм болен левскар, затова няма как тези моменти да не ги ценя най-много. Само съжалявам като българин, че с националния отбор не успях да постигна някакви успехи, да играем по-често на световни и европейски. Но въпреки всичко, най-ценните и скъпи моменти за мен са титлите, купите и радостните моменти в евротурнирите с "Левски", заяви Иванков пред сайта на феновете на "сините" - fondsectorb.com.

8_2.jpg

Фонд "Сектор Б" продължи с пускането на значки от серията "Сини завинаги". След Борис Василев – Боркиша и Александър Костов се появи и тази с Димитър Иванков. Той има над 40 гола в кариерата си, въпреки че е вратар. Повече от половината от тях са с екипа на "Левски".

"Разбира се, че ги помня, за мен всеки гол е много ценен. Не мога да ги отлича, но се сещам често за гола си срещу ЦСКА за Купата на България, както и срещу Хайдук за Купата на УЕФА. Имаше и един момент в оня знаменит мач с Литекс за Купата, когато ги бихме с 4:1. Тогава участвах в атаката в последната минута и с това попадение се класирахме напред", сподели още Иванков, добавяйки, че страстта му към головете и атаката идва още от юношеските години: "Още тогава си бях луда глава. Треньорите дори ми забраняваха да се втурвам в атака, но аз не можех да понеса, че моят отбор губи и исках да помагам."

Количеството значки с лика на Борис Василев – Боркиша, който е дал името "Левски" на отбора, се е изчерпило, похвалиха се от Фонд "Сектор Б".