Димитър Иванков ще подпише с турския гранд Галатасарай до седмица-две, пише турската преса. Вратарят, който стана шампион с Бурсаспор, е разговарял с генералния мениджър Аднан Сезгин. Двамата са си стиснали ръцете, но все още договорът не е парафиран.

Иванков иска 1,5 млн. евро на година, но най-вероятно ще се съгласи и на 1,2 милиона. В момента 35-годишният футболист прибира два пъти по-малко, а Бурсаспор не може да му предложи подобна сума.

На 30 юни Митко става свободен агент, тъй като контрактът му с шампионите изтича. Договорът му с Галатасарай, начело на който е Франк Рийкард, ще бъде до 2012-та година. Истанбулският гранд ще освободи аржентинеца Лео Франко, който разочарова през последния сезон.

"Има разговори, но нищо не съм подписал", призна футболистът през "Тема спорт". Към него имаше интерес също от Газиантеп, както и от израелски, испански и германски клубове.

Единственият българин, който е играл за Галатасарай, е Шефкет Мустафов. В България халфът е ритал за Локомотив (Горна Оряховица), а с Чим Бом става шампион през 1993-а./БЛИЦ