Спортният директор на „Левски” Георги Иванов-Гонзо говори за зимната селекция на тима, евентуалните нови попълнения, както и тези, с които „сините” искат да се разделят.

"Не е коректно сега да говорим за този или онзи футболист. 300 хиляди за Томас Брумс? Ние нямаме такива пари, които да дадем. Изпратили сме оферти, набелязали сме хора. Периодът е такъв, че между Коледа и Нова година много трудно стават нещата. Евентуално развръзка ще чакаме на 4-5 януари. Надявам се на положителни отговори”, заяви директорът на „Левски”.

"Влезли сме в преговори с двамата наши централни нападатели – Китамбала и Диаби. Ще се разделим с тях по взаимно съглание. Сега разговаряме с техните мениджъри. Реално търсим двама централни нападатели. Има и български варианти, няма да крия. Нищо не е подписано. Не е добре да говоря за някакви неща, които още не са станали”, продължи Гонзо пред Дарик радио.

"”Левски”, ако намери централния нападател, който му трябва, ще е добре. Това все пак са най-скъпите футболисти и цял свят търси такива. „Левски” винаги е бил силен, когато е имал силни централни нападатели, които са били способни да решават мачове сами. Имаме желание да вземем футболист, който играе у нас, но няма още нищо ясно. Преговаряме".

"Грешки винаги могат да се случат, никой не е застрахован. Ако погледнете визитката на Китамбала, тя не е никак лоша. За този човек са плащани доста сериозни суми. Интервюто, което даде, доста ме разочарова. За едно нещо все пак е прав – в „Левски” напрежението е огромно. Колкото до маймунските звуци – не съм чувал такива неща, може би той просто е разочарован, че не е играл достатъчно. Треньорът е човекът, който решава кой да играе и кой да бъде в групата. Стойчо Стоев работи с футболистите всеки ден и вижда какво е състоянието им. Специално за Китамбала – той дойде по-късно, имаше проблеми с подготовката, после имаше и контузия, която му попречи. В крайна сметка той не оправда очакванията и не мога да адмирирам това поведение даден футболист да търси вината в треньора, а не в себе си."

"Живко Миланов, ако не си намери отбор в чужбина, аз съм убеден, че той ще остане в "Левски". За момента не можем да кажем какво ще стане. За Аймен Белаид имаме оферта и сме длъжни да запазим доверието между ръководство и играчи. Да, единствените ни централни защитници са Макс Карнер и Данчо Милиев, чийто договор е до 31 декември. Още очакваме да видим кой ще вземем. Не искам да коментирам имена, за да не предизвиквам съдбата. Не е коректно."

Колкото до подготовката в паузата на полусезона и предстоящото дерби с Лудогорец, Георги Иванов допълни:
"Подготовката вече е почти ясна. Има още една-две контроли, в които да изясним датите. На 20 януари заминаваме за Анталия, където ще имаме 6 контроли. Надявам се всички да се подготвим добре и напролет да изглеждаме по-добре."

"Сигурно ще има напрежение в подготовката и мисля, че ще бъдат насочени мислите ни към този мач. В Лудогорец ще е същото. Първенството няма да се реши от този двубой. Той само ще даде насока накъде ще тръгне битката. Ние имаме цели – да влезем в европейските клубни турнири. Много хора ни упрекват, че не искаме да ставаме шампиони. Това щеше да звучи популистки, ако го бяхме казали в начолото. Още не сме готови да станем шампиони, чакаме още трима-четирима нови играчи. Ако ни се удаде възможност, „Левски” винаги ще се бори за титлата. Нужно е обаче да се казват реалностите”, завърши Гонзо.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016