Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев получи наградата си за играч на месец септември. На пресконференцията си за връчването на приза Чочев той коментира плановете си за бъдещето и посочи кой му е помогнал най-много.

“Имах много тежка контузия и ми отне време да се възстановя. Засега се чувствам добре, болките ги има всеки ден, но това е нормално. Съумях да се върна и да продължа да играя. Това ме прави щастлив и се радвам, че съм добре. Много труден полусезон за нас – на приливи и отливи. Започнахме колебливо, имахме 1 точка след първите 6 или 7 мача, но после дойде Николай Киров. Напуснаха ни доста футболисти през лятото. Останаха по-млади момчета. Може би трябваше повече време. Идването на трите момчета от Арда спомогна да се вдигне класата на отбора и сега изглеждаме по-добре от началото”, сподели Чочев.

"Аз се чувствам добре в отбора. Всички млади имат качества, искат да се развиват. Надявам се да почнем да трупаме резултати, защото за един млад футболист е важно отборът му да побеждава, за да трупа самочувствие. Изоставаме с доста точки от върха, но се е показало, че с три поредни победи се изкачваш нагоре и си близо до Топ 6. Сега ни е трудно да направим тази поредица от победи. Мисля, че трудно ще напусна ЦСКА 1948, дори през лятото. Колективът в отбора е доста добър, всички сме приятели. Когато започнеш зле, е трудно да се набере инерцията, но се надявам в следващите мачове да се случи".

"Ако бяхме спечелили мача в Литва, сега можеше да играем решаващ мач в Швейцария. След мача със Северна Ирландия треньорът ни каза, че вече има дух в отбора. Защо 2024 г. да не се класираме и да дадем повод за усмивки.

Стойчо Младенов е треньорът, който най-много ми е помогнал да се развия като футболист, за което съм му изключително благодарен. Той ме наложи в мъжкия футбол и благодарение на него се стигна до моя трансфер в Палермо. Най-важният съвет, който давам на съотборниците ми, е дисциплината. Разликата между футбола в Италия и този у нас е много голям. Двете първенства са несравними. Надявам се повече млади момчета да отидат и да играят в Серия “А”, тъй като това ще бъде добре и за националния отбор", каза още Чочев.