Българският шампион Лудогорец се прибра в България след двуседмичен подготвителен лагер в турския курорт Белек Треньорът на “зелените” Ивайло Петев се спря пред очакващите го журналисти на аерогарата. “Съумяхме да свършим доста работа, доволен съм от представянето на всичките ни футболисти. Лагерът за мен бе ползотворен, знаете че през първия етап винаги функционалното състояние на играчите е най-важно.

Сега ни предстои втори лагер, в който ще търсим обиграване на състава и отделни елементи от нашата игра. Ще акцентираме именно на това, заяви специалистът. - Надявам се новите ни попълнения да вдигнат класата на отбора, затова сме ги взели. Що се отнася до играчи, които можем да продадем, при добри оферти това може да се случи до края на трансферния прозорец. Има интерес към някои от основните ни футболисти, но вие знаете при какви условия ще ги пуснем.

Иначе мисля, че до голяма степен селекцията на отбора ни е завършена. Ще става въпрос за истинско чудо, ако съумеем да осъществим още един трансфер. Аз обаче съм сигурен, че с тези играчи и с потенциала, с който разполагаме, ще успеем да защитим шампионската титла.”

Петев призна, че следи конкуренцията. “Следя всичко, случващо се с нашите конкурентите. Наясно съм с тяхното състояние, но най-важното за мен е нашият отбор да бъде подготвен добре и да играе по начина, по който всички познавате. Резултатите от контролите не са маловажни, защото всяка една победа дава допълнителен импулс и самочувствие, но най-важното за мен е играта. Трябва да бъдем по-прагматични пред съперниковата врата”, заяви още той.

Лудогорец подновява тренировъчните си занимания на 1 февруари в хотелски комплекс "Царско село", а ден по-късно тимът заминава на 19-дневен лагер в Испания, където ще участва в два турнира – “Марбея къп” и “Тв къп”.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ