Селекционерът на националния отбор на България Ивайло Петев не уточни пред медиите дали е доволен от проверката на тима с младежите, завършила 1:1 в Правец. Все пак той не скри задоволството си от проведения лагер, определяйки го като "много ползотворен".

"Ще запазя за себе си дали съм доволен от контролата. Изключително ползотворен лагер. Това ми даде възможност да видя някои футболисти, които не са викани до момента. В контролата имаше и добри, и лоши моменти, и доста брак. Аз не съм очаквал чудеса. Трябва да се работи повече в клубовете и да развиват потенциалът на играчите", заяви той.

"Имаше варианти да играем контроли с Молдова и Грузия. Но така сме преценили, така направихме. Не съм говорил още с никого от футболния съюз за турне в Азия в края на февруари. Но ако има такова предложение, ще се възползваме.

Бившият треньор на Лудогорец и АЕЛ (Лимасол) не пропусна да коментира отказа на Литекс да пусне свои футболисти за сбора на националите.

"Националният отбор е приоритет, националният отбор е над всички. Така че, всички трябва да дават най-доброто. Деянието на Литекс не го приемам като неуважение към мен, това е неуважение към националния отбор", добави Петев.