Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев направи дълъг коментар за отиващата си 2012 година. Специалистът говори за бъдещето си, дали се страхува от уволнение и какво предстои на отбора.

"Наясно съм, че в този бранш като подпишеш договор, оставката ти вече е в джоба. Аз правя това, което трябва, да става каквото ще. За момент не съм се притеснявал, че ако не спечеля някой мач, ще остана без работа. Стремял съм се да се концентрирам върху отбора, върху мача, който ни предстои, за да го спечелим. За година и половина направихме три отбора. Имаше футболисти, с които да изпълним целта си влизане в "А" група. След това направихме нов отбор, за да гоним целите ни в елита - да имаме добър отбор, с който всеки да се съобразява. Направихме го, сега ще запазим гръбнака и ще вземем не повече от един-двама нови играчи", коментира Петев.

Треньорът на Лудогорец разкри, че никога не е мечтал с Литекс да направи това, което успя в Разград. "В Ловеч бях футболист и не съм бил канен никога да работя като треньор. Отдаде ми се възможност в Лудогорец да направя това и съм щастлив от резултатите за две години. В началото, когато отиход в Разград, нещата бяха доста по-различни. Ние тръгнахме с много малко средства да развиваме отбор, който да играе в "Б" група. Имаше момент в средата на есенния полусезон, който до голяма степен беше ключов. Г-н Домусчиев дойде на един мач, стадионът беше почти препълнен, имаше повече от 6000 души, бихме и тогава го амбицирахме да инвестира и да направи това, което е в момента в Разград. Признавам, че доста ми помогна моделът Литекс. За мен обаче най-важно е да събереш точния екип, с който да постигнеш нещо. Първо екип, а след това и играчи. Не е никак лесно, плод е на много труд, но мисля, че дадохме пример за развитие на клуб".

„Успяхме да спечелим доста привърженици на наша страна. В последните 20 дни доста тенденциозно се хвърля много помия върху нашия клуб. Има доста завист и негативни емоции. Явно конкурентите за титлата я изливат", завърши наставникът./БЛИЦ