“Исках да играем с Рубин и съжалявам, че контролата пропадна. Този мач беше от голямо значение за края на нашата подготовка на австрийска земя. Нямам обяснение защо се стигна до тази ситуация и защо двубоят не се състоя. Това пообърка плановете ни, но ние няма да играем допълнителни контроли до мача с Локо (Пд)”, коментира треньорът на Лудогорец Ивайло Петев.
Както вече се писа, упорито се говори, че срещата не се игра заради съмнения за “черно тото”.
 
Шампионите на България се прибират днес, но техният наставник остана в Австрия, за да изгледа днешната контрола на Динамо (Загреб). Лудогорец и хърватският гранд са съперници във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Първият мач е на 18 юли от 20 часа в Разград.
 
„Веднага, след като бе теглен жребият, гледах 3-4 мача на съперника на запис и един на живо. Хърватите са добър отбор, владеят топката, но като всеки състав си имат минуси. Техният стил е близък до нашия. Доста държат топката и имат добри изпълнители за това. За мен шансовете винаги са били 50 на 50“, оптимистичен бе Петев.
 
„Новите футболисти полагат доста усилия да се адаптират. Надявам се да се приспособят. Моци от най-кратко време е с отбора, но се приспособява много бързо. Румъния е близо до България, запознат е с нашия отбор и при него не се чувства много голяма липса на адаптация“, сподели Петев.
 
„Работим за привличането на нападател. Трябва ни задължително футболист на този пост. И то не какъв да е футболист, а човек с рутина, с опит, с нужните качества”, завърши Петев, който на 9 юли ще навърши 37 години.