Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев ще опита да постигне четвъртата си победа над ЦСКА в шампионатен мач. Днес от 20:15 часа „орлите“ приемат „армейците“ в мач от втория плейофен кръг на първата шестица от efbet Лигата.

До момента, 47-годишният специалист се е изправял три пъти срещу „червените“ в среща от първенството и трите пъти е записвал успехи с 1:0.

Първият от тях е в директен спор за титлата, когато Лудогорец надви ЦСКА в последния кръг на сезон 2011/12, измести от „армейците“ от първото място и спечели първата шампионска титла в историята си. Точен за успеха беше Мирослав Иванов в 19-ата минута.

Малко по-късно същата година, но в мач от сезон 2012/13 начело на „орлите“ Петев отново победи „червените“ с 1:0. Голът беше дело на Марселиньо. Третата му победа с този резултат над ЦСКА дойде преди 20 дни, когато Лудогорец спечели на „Армията“ с попадение на Игор Тиаго.

Ивайло Петев има и две равенства срещу „червените“ в качеството си на треньор. Те са записани на стадион „Българска армия“ – 2:2 през сезон 2011/12 и 0:0 през следващия шампионат.

Единствената загуба на Петев от ЦСКА като треньор на Лудогорец е за купата на България. На 1/16-финалите на турнира „армейците“ спечелиха с 2:1 в Разград. „Орлите“ победиха с 1:0 на реванша на „Васил Левски“, но това не им беше достатъчно, за да продължат напред.