Треньорът на полския Ягелония Ивайло Петев даде интервю за местното издание "Przeglad sportowy”, в което разказа подробности за прословутото събличане от феновете на Левски. Скандалът гръмна на 8 октомври 2013 година.

“Не искам да се връщам към тази ши*ана случка. Ще ви разкрия обаче нещо друго. След това от Левски ме търсиха още два пъти, защото искаха да се върна и да поема отбора. Първо ме потърсиха една година по-късно, а след половин година – пак. Много държаха на мен. След тази случка обаче нямаше как да се върна и да работя в този клуб”, категоричен е Петев.

Той обясни, че не е стигнал до съд с Омония, както твърдяха от ръководството на кипърския гранд. “Детелините” искаха да съдят Петев, защото треньорът изказа съмнение към трима играчи, които бяха отстранени от него.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Излезе интервю, което не бях давал, и в което се говореше за съмнения в мен към играчи на Омония. Не сме стигнали до съд, както се говореше. След този случай станах доста недоверчив. Дори имаше дълги периоди, в които избягвах медиите. Истината е, че нямах проблем за моето изказване. В началото се вдигна доста шум, но след месец всичко утихна”, коментира българският специалист.

Колегите от Полша попитаха Петев за това дали е един от най-лошите селекционери на България.

“За пръв път чувам, че съм бил един от най-лошите селекционери на България. Статистиката ми не бе толкова лоша – пет победи, два равни и шест загуби. Дори не бях уволнен. Просто аз отидох в един момент и казах, че не можем да продължаваме така. Помните онзи страхотен отбор от началото на 90-те години, но в един момент просто спряхме да произвеждаме добри играчи”, отвърна Петев.