Ивайло Петев е бил в България и е имал разговор на четири очи със собственика на “Ботев” (Пд) Цветан Василев, научи БЛИЦ от достоверни източници. Срещата се е състояла в периода между 10 и 13 март.
 
Вестник “ШОУ” бе първият, който съобщи новината, че Петев е вариант да поеме “канарчетата”. Информацията излезе в броя от 12 март, а три дни по-късно тя се появи и на страниците на спортен ежедневник.
 
БЛИЦ днес ви предлага повече подробности и разкрития, едно от които е, че Петев е пристигнал инкогнито у нас с полет от Кипър. Видял се е с боса на “Ботев” и на другия ден се е върнал обратно, за да продължи работата си в АЕЛ.
 
Според отлично информирани източници Петев получава 7500 евро на месец в кипърския клуб, а от пловдивския клуб му предлагат двойно повече – 15 000 евро.
 KAMATA 2_2.jpg
По време на срещата са били обсъдени два варианта. Първият, който почти веднага е бил отхвърлен, е Петев да напусне още сега АЕЛ, като за целта “Ботев” ще изплати на кипърците необходимата неустойка по прекратяването на договора. Вторият вариант е Петев да остане в Кипър до края на сезона, след което да се завърне в България и да застане начело на пловдивчани.  Това щяло да улесни ръководството на пловдивчани, тъй като контрактът на Петев с АЕЛ изтича на 30 юни.
 
Ивайло е останал впечатлен от интереса, но не е дал отговор пред босовете на “Ботев”. Той е поискал време за размисъл, като се очаква най-късно до края на април да реши окончателно дали ще приеме предизвикателството.
 
Петев е изключително раздвоен поради няколко причини и се колебаел. От една страна играта на отбора му върви. АЕЛ в момента е на първото място в класирането от 25 изиграни мача. Има 59 точки в актива си – само с една повече от втория АПОЕЛ и с три от третия Аполон. Шансовете за титлата не са никак малки, а при краен успех Петев и АЕЛ ще играят квалификации за влизане в Шампионската лига наесен. А и при щастлив край на първенството ръководството на АЕЛ вероятно ще подобри чувствително заплатата му и ще го награди със солидна премия.
 
От друга страна обаче Петев искал да работи в България в клуб, където няма финансови проблеми и има прекрасни условия за тренировки и подготовка.  Освен това упорито върви слух, че в АЕЛ не се плаща навреме.
 
Казано в резюме – роденият през 1975 година Петев ще изчака да види как ще се развият нещата и до 30 април ще даде окончателния си отговор.
 
В днешния си брой вестник “ШОУ” ни поднася и друга новина. При издънка срещу “Левски” утре Станимир Стоилов веднага ще бъде уволнен. На мястото му временно ще застане Петър Пенчев, който ще води отбора до края на сезона. При положение, че Петев и "Ботев" се разминат, тогава варианти за нов треньор ще бъдат Красимир Балъков и Христо Стоичков. Вестник "ШОУ" информира още в най-новия си брой, че Андрей Желязков може да замени Александър Александров на поста спортен директор.
 
В Пловдив се говори, че вариант е и Димитър Димитров. Херо обаче едва ли ще приеме, защото не иска да се подлага на напрежение заради тежката болест, с която се пребори. Поради тази причина той отказа на "Левски".
 
БЛИЦ припомня, че утре в Коматево предстои четвъртфиналният реванш за Купата на България между “Ботев” (Пд) и “Левски”. Първият мач в София завърши 3:1 за “сините”.

KAMATA 1_3.jpg