Треньорът на националния отбор по футбол Ивайло Петев говори за досегашното и бъдещото представяне на тима преди първия двубой от световните квалификации. "Лъвовете" посрещат Люксембург във вторник (21:45), а наставникът на нашите предупреди да няма подценяване на съперника.

Петев коментира и турнето в Япония, след което тимът му се прибра с две загуби и голова разлика 2:11.

"На мен лично ми пари шамарът от Япония. Сами знаете защо.  Надявам се да сме взели добра поука и това да проличи още във вторник. Не, аз съм човек, който много трудно се предава. Дълго време ще ни стои като обеца на ухото. Националния отбор е чест, отговорност. Гледаме напред вече", заяви Петев.

Треньорът потвърди, че няма напрежение в тима ни, и че футболистите ще покажат най-доброто от себе си срещу Люксембург.

"Това не е Люксембург, което и било преди 10 или 14 години. Днешно време няма чак такива изявени аутсайдери. Отбор, който е вдигнал в пъти нивото. Трябва да излезем и да покажем, че сме отборът, който по-силно иска победата. Всяка една квалификация е сама са себе си. Избирам отбора от играча. За тая съм избрал тия момчета. За другата може да бъдат други. Във вторник ще видим дали съм направил правилния избор. За момента всичко е спокойно. Единственото нещо, което ние трябва да направим, е да играем на ниво и да побеждаваме, за да са върнат хората. Искам във вторник да играе добре и да победим", заяви Петев.