Бронзовият медалист от САЩ '94 Ивайло Йорданов сподели, че не знае на кого ще стиска палци в петъчния мач между Португалия и България. Двубоят е в град Лейрия от 22:45 часа наше време.

"Не знам кого да подкрепям, защото аз се родих в България, но израснах в Португалия. Дано да стане добър мач, който да завърши наравно", заяви Йорданов в интервю пред „Антена 1".

Бившият нападател на Спортинг, който стана шампион с тима, не пожела да влиза в конкретика за отделните играчи на Ивайло Петев: "Най-важното е колективът. В момента се прави нов отбор, който на този етап не може да постигне желаните резултати".

Йорданов ще пътува до Португалия, за да гледа мача. Според него Кристиано Роналдо и компания ще направят силна кампания на Евро 2016, стига да са задружни.

Запитан за битката за титлата в португалския елит, българинът сподели:
"Надявам се Спортинг да спечели титлата. Има още седем кръга, все някъде Бенфика трябва да сбърка. Ако Спортинг спечели всичките си мачове, мисля, че ще ликува накрая. Чух, че ме сравняват със Слимани, но не съм съгласен. Аз можех да играя навсякъде, най-важното за мен бе да помогна на тима".

След Йорданов Спортинг има само още една титла - през 2002-а триумфира за 18-и път. Другите двама българи, които са ставали шампиони на Португалия, са Петър Михтарски (1992) и Емил Костадинов (1992, 1993) с Порто.