Един от лидерите на националния ни отбор Ивелин Попов не скри разочарованието си от загубата от Беларус с 0:1 в контрола, която се игра в Минск. Нашите можеха да си тръгнат с доста по-неприятен резултат, тъй като домакините уцелиха четири греди и пропуснаха 6-7 чисти голови положения.

“Първото полувреме играхме доста слабо, бяхме тактически неориентирани. Вината е изцяло в нас. Второто полувреме малко по-добре стояхме, но това не може да ни радва и задоволява. Няма плахост или напрежение. Играехме осем човека в линия в защита, което за мен лично е недопустимо, за футболисти с претенции, за национален отбор. Не се получи, общо взето, нищо,” каза Попето.

Запитан дали може да се очаква промяна преди евроквалификациите с Англия и Швейцария, Ивелин Попов заяви: “Да се надяваме. Във футбола не може един мач да си зле, а в другия да си супер. Мисля, че не трябва да имаме кой знае какви очаквания. Със сигурност мотивацията ще е различна. Но в националния отбор не трябва да се играе по различен начин в контролите, и по друг в официалните мачове. Да се надяваме, че ще се промени нещо. Живот и здраве, ще видим”, завърши нападателят./БЛИЦ