Футболист номер едно на България за 2015 година Ивелин Попов говори пред журналистите след церемонията, която бе по-рано днес.

"Годината не бе успешна за българския футбол. Честно казано, от медиите научих предварително, че печеля наградата. Дължа много на всеки един треньор в своята кариера. От всеки един съм научил доста във футбола. Най-вече искам да благодаря на семейството си, че ме подкрепя в трудните моменти", заяви Ивелин Попов.

"Щом сега получавам наградата, значи в този момент съм най-готов и най-достоен. Ако през 2010 и 2013 г., когато останах втори, бях спечели, може би щях да се вдигна много в облаците. Наградата идва в точния момент и в правилното време", допълни играчът на Спартак Москва.

"Всеки един момент ставам и живея с мисълта за националния отбор. Наистина искам да сме на друго ниво с повече победи. Кога обаче ще сме на нужното ниво не мога да кажа", каза още Попето. "Надявам се да се направи компромис и Литекс, ЦСКА и Локомотив да бъдат в "А” група. Девет отбора в "А” група не звучи сериозно. Българският футбол отстрани не изглежда особено добре, но има и хубави моменти. Трябва да се стремим хубавите неща да са повече от негативните", завърши националът.