Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов мечтае да играе на голям форум. Футболистът нба Кубан изрази готовност да остави на заден план клубната си кариера само и само да представителният ни тим да се класира за европейско първенство.

"Това, което виждам на лагера, ми дава увереност, че ще победим. На мен и на всички колеги. Работи се добре. С изключение на един-двама с болежки. Мисля, че ще отшумят. Настройката ни е ясна - да отидем и да победим.

Не сме световна сила. А и виждате, че в световната ранглиста ние сме 72-и, Азербайджан е на 73-о място. Не мисля, че някой от футболистите ще си позволи да се отпусне или да подцени мача. Доста пари се инвестират в азербайджанския футбол. Никакво отпускане. Няма да паднат сами. Както сме играли срещу Италия, с такава мотивация ще играем и срещу Азербайджан.

Играли сме срещу доста нахъсани, доста по-именити съперници. И сме показвали, че на агресията се отговаря с агресия. Няма от какво да се боим. Излизаме на терена и там показваме кой кой е. Излишни приказки не са нужни", обясни Ивелин Попов в интервю за "24 часа".

"Националният отбор ми е най-голямата тръпка. Няма по-хубаво футболно чувство за мен, още от първия път, когато дойдох тук. Тогава нямах 19 години. Винаги ми е било мечта, мечта ми е и сега - да постигна нещо значимо с националния отбор.

Ако някой може да ми предложи да избирам - не би имало и място за съмнение кое ще избера на секундата. В реалния живот нещата не стоят точно така ултимативно. Но хората, които ме познават, знаят, че на моята мъжка дума може да се разчита. Да, бих казал, че не ми трябва развитие на клубно ниво и ще остана в Кубан до края на кариерата си, ако знам, че ще се класирам с България на европейско първенство."

Участието на България в квалификациите на Евро 2016 започва на 9 септември. Тогава "лъвовете" гостуват на Азербайджан в Баку.