Капитанът на националния отбор Ивелин Попов сподели в навечерието на важния мач с Чехия, че "трикольорите" са настроени за задължителна победа, която ще съхрани минималните шансове на България за бараж. Футболистът на Кубан (Краснодар) обяви в ефира на Спортно шоу "Гонг", че той и съотборниците му в "А" тима искат Любослав Пенев да остане начело на отбора. Двубоят с Чехия е утре от 21:15 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Както аз, така и моите съотборници, сме в добро настроение за мача утре. Мисля, че от вчера започнахме да се настройваме за мача с Чехия и ще бъдем напълно готови за двубоя срещу тях. Винаги, когато има наказани и контузени, е минус за отбора. Но все пак сме 26 човека и други момчета ще получат шанса си – мисля, че ще го използват по най-добрия начин“, сподели Ивелин Попов.

„Да, и съдиите понякога пресилват нещата, но и ние сме си виновни за картоните. Още преди началото на квалификациите имахме специален семинар и Любо Пенев ни предупреди да не си вадим глупави картони, защото квалификациите са дълги и всеки един картон може да натежи.“

„Очаквайте силна и атрактивна България утре. Видяхме в очите на феновете, че са щастливи, независимо, че загубихме, казаха, че се гордеят с нас. Шанс за класиране има, но ние всички искаме да излезем утре, за да зарадваме цяла България. Искаме да сме на второ място, а каквото стане след това. Искрено се надявам да не оставим горчив вкус след този мач“, допълни Попето.

„Гледахме на видео чехите – добър сериозен отбор. Ако бъдем храбри, нещата ще се случат. Има съвсем още малки детайли да се изпипат в нашия тим и за следващите квалификации ще бъдем по-добър отбор. Атмосферата в отбора е фантастична - усмивки, искреност, без задни мисли, без интриги. Мисля, че ще има над 20 хиляди на стадиона, този отбор го заслужава“, каза Попов.

Запитан за евентуалния нов договор на селекционера Любослав Пенев, той отговори: „Моето мнение, говоря и от името на моите съотборници, е да остане и да работим с него. Любо Пенев трябва да остане.“

Капитанът на българския тим сподели, че често наблюдава мачове и от родното първенство. „Гледам доста мачове, мисля, че първенството ни е сериозно, с изключение на 5-6 отбора, които съществуват. И двубоите с тези отбори са с предизвестен край“, завърши Ивелин Попов.