Националът Ивелин Попов, който за три месеца стана ключов футболист на Кубан, сподели каква е причината за слабата игра на тима от Краснодар във важните мачове. Нападателят даде интервю за руския вестник "Спорт-Експрес", в което изрази мнение, че на отбора му липсва опит.

Попов също така си припомни един случай отпреди няколко години, когато тъкмо пробиваше в първия тим на Литекс, а треньор бе Люпко Петрович.

"В срещата с Локомотив (София), Петрович ме извади от игра в 15-ата минута. Каза ми, че играя добре за националния отбор, а губя мотивация с клубния и ме изпрати да тренирам с 15-годишните. Бях там два месеца, а след това уволниха Петрович. После аз пък казах, че съм имал "треньорска контузия"", заяви Ивелин Попов.

"В Кубан нямаме опит, не постигаме желания баланс. Ние сме млади, амбициозни, талантливи, но все още не сме се научили да печелим големите мачове, да използваме по най-добрия начин качествата си и да наказваме грешките на противника", коментира българският национал.

Той даде мнението си и за "българския тим" в Премиер лигата - Амкар.

"В родината ми се говори, че българите се чувстват у дома си в този отбор. Сираков, Кушев и Пеев направиха добра кариера в Русия и винаги се държаха на ниво, създадоха положителен имидж на футбола ни в страната ви", допълни капитанът на националния ни отбор.